miercuri, 12 martie 2008

Ziarul - "Pasi" 01.10.2007

Cand ma gandesc la drum, am in minte mai multe idei, pe care, daca ar fi sa le condensez intr-un singur cuvant, ar fi initiere, calatorie si fuga. Initiere pentru ca orice drum ti se deschide catre o destinatie noua. Calatorie, pentru ca un drum nu exista cu adevarat daca nu il parcurgi. Fuga, pentru ca iti poti creea drum acolo unde inca nu exista.
Se spune ca orice calatorie incepe cu un singur pas. Eu cred ca o calatorie incepe mereu, cu fiecare pas, si nu se sfarseste niciodata. Se mai spune si ca nu conteaza drumul, daca ajungi la destinatie. Insa nu intotdeauna destinatia este scopul unei calatorii. Si drumul pana acolo poate fi la fel de important. La fel se spune ca nu este important in ce tren te urci, atat timp cat ai luat decizia de a te urca, si ca aceasta este cea mai importanta. Impulsul. Dorinta. Actionarea. Aici sunt de acord. Rationarea in exces nu aduce fericire : dezveleste de toate invelisurile mistice orice sambure de adevar.


Asa incat ma bucur pentru drumul pe care il faci acum, chiar in clipa asta, poate fara sa stii. Poate ca vine tarziu aceasta replica, sau poate ca suna ciudat. Sper sa inveti cat mai mult, sa reinventezi si sa creezi. Eu inca astept sa parcurgi drumul asta si sa-mi scrii.

Niciun comentariu: