miercuri, 12 martie 2008

Ziarul - "Paradis dezintegrat" 29.05.2007

Vreau sa imi pierd pasii pe strazi, sub furtuna. Sa fie frig. Vreau o tigara, sa o fumez cu pofta, in ploaie, cu gandurile pe drumuri pustii, sa le aud ecoul pasilor sub tample ca refrenele pe care le repeti atat de des. Haide sa fim putin formali, sa ne jucam de-a proza realista cu sufletele ciobite de peretele in care s-au izbit, ca niste pasari cu gaturile frante de iluzia unui cer.
Paradisul a ramas cu portile inchise. Sunt ude de ploaie si picura monoton. De dincolo se inalta ultimele dungi subtiri de fum din cenusa. Zidul priveste lung peste orizont, se infrunta paralel in gandiri. Poarta e transparenta, si dincolo e pustiu. Nu ma mai asteapta nimeni. Surad. E o inertie tulbure in surasul meu, pe jos, la picioarele mele, se aduna noroiul cu miros de suflet ars. Pe partea dinspre nord a gambelor mele creste un muschi verde, inalt, si lichenii mi se amesteca in par.
Imi ploua peste tot si ploaia cade de jos in sus, cade invers. Si zborul tau e pe dos, ca hainele de pe tine, zborul tau e cu toate cusaturile pe dinafara, ranjite la tecatori. Cuvintele mele se opresc intr-un fel de limita emotionala, se lovesc de ea si ricoseaza inainte sa alunece printre dinti si buze. Mi se descompun gandurile in fraze monotone care ocolesc in cercuri stranse ideea de la care au pornit.


M-ai anulat cu un gest atat de simplu de refuz. Spune-mi la ce folos ca bat la porti inchise ?


Ma pierd cu privirile in jos in peisajul citadin. Ma pierd prin ploaie imaginar, vreau sa imi pierd sufletul in urma, sa ma astepte cateva ore singur pe o banca si sa ma intampine tacut cand ma intorc. Sa iti deschid apoi sertarele sa cos din suflet un zmeu pe care sa il lansez in vant sa zboare. Cu aripile de hartie nu a mers, sunt perisabile sub ploaie si sub mainile tale, mai ales sub privirile pe care nu ai vrut sa mi le arunci. Sa arunci priviri, ca unui caine care face aport, sa ti le intorc si apoi sa astept sa mi le arunci din nou. La nesfarsit.


Piesa atasata
Rebel Monk - "Singur Sunt Eu"

Niciun comentariu: