miercuri, 9 aprilie 2008

Ziarul - "Catre Don Quijote" 03.04.2008

Raman descumpanita in fata colii albe ce se deschide in fata mea. Caut un mod de a scrie despre libertate. Nu as sti sa o definesc nici acum, cand am vazut-o oglindita in ochii unor oameni. Stiu insa ca nu depinde de nimic altceva decat de tine insuti. Nu stiu daca o mostenesti genetic sau daca o inveti. Nu as putea sa o definesc sau sa o explic. Cert este ca tanjim cu totii dupa ea, atunci cand nu o simtim. Probabil ca toata discutia asta a pornit de la imaginea leoaicei din carul de circ, acea silueta eleganta, ferma si greoaie, care s-a intrezarit cateva clipe printre gratii.


Nu cred ca pot gasi cuvinte sa explic emotii, nu cred ca stiu de ce le simt, si nu cred ca are vreo relevanta acest element. Nu am raspunsuri la orice intrebare, si nu pot sa dau sfaturi. Pot sa fiu alaturi, atunci cand inoti in mocirla, insa nu te pot scoate de acolo. Esti singurul capabil de asta, eu pot doar sa te prind de mana atunci cand tu mi-o intinzi, pot sa te tin la suprafata, insa gestul trebuie sa iti apartina, ridicarea trebuie sa fie a ta, tu trebuie sa vrei sa iesi de acolo. Pana atunci am sa te urmez cand te indrepti spre Morile de Vant si am sa te privesc cum iti porti luptele. Numai pentru asta iti sunt alaturi, esti singur in tine si cu tine, si nimeni si nimic nu poate face ceva sa schimbe asta.

Un comentariu:

target practice spunea...

Legat de libertate..
http://forum.hadesrecords.com/viewtopic.php?t=6115&postdays=0&postorder=asc&start=0

Emotiile sunt explicate in mule domenii, fiecare o are pe-a lui (biologica, filosofica, psihologica etc) toate aceste explicatii fiind seci.
Nici termenul nu-si are rostul, sunt simturi care depasesc intelesul cuvintelor, expresivitatea frazelor reusite, a versurilor..a artelor.
Totusi arta e mai aproape de ele ca orice, de-asta-i minunata.